BEDSTE TIPS FOR ET PERFEKT CV

VINDE JOBBET MED VARES TIPS 

gratis cv skebelon

KOM I GANG MED AT SKRIVE CV’ET

Er det tid til at søge et nyt job, og begynde at skrive CV’et? Vi vil rådgive dig om, hvad du skal medtage i dit CV, og hvordan det skal struktureres for at udstråle en professionel og iøjnefaldende look. Se også vores yderligere råd for et perfekt CV.

Hver CV indeholder flere dele, der altid skal være med og nogle, der kun skal være med hvis det passer til det arbeidet du søger. Du vil måske ændre CV’et afhængigt af de forskellige stillinger, du søger. Den største justering gør du i dit følgebrev, men CV’et skal sandsynligvis også ændres.

HVAD SKAL DU MEDTAGE NÅR DU SKRIVER DIT CV

Personlige oplysninger

Dette er måske åbenbart, men glemmes faktisk nogle gange. Skriv fornavn og efternavn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse.CV-billede

I dag bliver det mere og mere almindeligt at have et billede af sig selv i ens CV. Vi synes det er en meget god idé, men sørg for at have et professionelt billede, og ikke en selfie taget med telefonen. Se vores tips om hvordan man tager en god billede til CV’et.

Uddannelse

Denne del skal naturligvis være med. Sørg for at få korte, men klare beskrivelser af uddannelsen med, og vær ikke alt for generel. Hvis du t.eks. søger et job som advokat og er uddannet advokat, er en generel beskrivelse af uddannelsen ganske uinteressant. Hvorfor? Den personen, der sendte annoncen ind ved sikkert hvad uddannelsen indeholder. Fortæl i stedet om de essays og opgaver du har skrevet, specialiseringer hvad du især lykkedes godt med.

Sammenfatning

Begynd dit CV med en sammenfatning, når du skal skrive CV. Skriv maksimalt ti sætninger om hvorfor du passer godt til den stilling, du søger. Denne del skal være først i dit CV da den udgør din første chance til at sælge dig selv. Sørg for at få læserens opmærksomhed med en kort og sælgende tekst skræddersyet til annoncens indhold.

Erhvervserfaring

Skriv din erfaring i omvendt kronologisk rækkefølge og begynd således altid med den seneste først. Bland ikke på grund af at du syner en anderledes erfaring er mere relevant da det giver en ustruktureret og rodet look.

Inkluder de vigtigste og mest relevante arbejdsopgaver og ansvar, du har haft. Vær kortfattet og udvikle det i brevet i stedet. Dit CV bør være maksimalt to sider og du skal inkludere mange forskellige dele.

Øvrigt

Denne del kan være god at inkludere. Dog skal du ikke skrive “Øvrigt”, men hvad det handler om. Hvis du t.eks. er formand for andelslejlighedsforeningen skal du skrive “Bestyrelsesposition”, og hvis du er været idrætstræner kan du skrive “Foreningsposition” eller “Ledelseserfaring”.

Kompetence/Færdigheder

Inkluder de færdigheder, der er i annoncen og matcher dine egne evner. Vil de for eksempel at kandidaten skal kunne billedbehandling, inkluderer du Adobe CS, hvis du kan softwaren. Forsøg at holde dig til op til fem (5) færdigheder, hvis muligt.

Referencer

Inkluder ikke dem i dit CV. Skriv i stedet “Referencer til rådighed efter anmodning”. Har du ikke noget arbejde og ingen chef eller kollega, der kan give dig en reference? Da kan du i stedet bede en lærer på din skole om at være din reference. Inkluder dog aldrig et familiemedlem som reference, selv om du har arbejdet i et familievirksomhed.

BOKSE

CV skabelon gratis
DOWNLOAD

TRADITIONEL

DOWNLOAD

MODERNE

Moderne CV skabelon
DOWNLOAD

DETALJERET

CV skabelon
DOWNLOAD